Gràcies al Bonavista el PUC es presenta a la Trobada d’Escoles en valencià de Llutxent.

Tot va esdevenir el 4 d’abril a Llutxent, el poble encarregat enguany d’organitzar la Trobada d’Escoles en valencià de la Vall d’Albaida, on s’aplegaren milers de persones per celebrar la festa de la llengua, que en aquesta edició estava dedicada… als contes!

Al taller de l’escola Bonavista, que girava al voltant dels contes del PUC, els xiquets i xiquetes podien assistir a una sessió de contacontes on se’ls explicava Desordre monstruós. Després, podien pintar, retallar i confeccionar-se ells mateixos una titella dels protagonistes dels contes i finalment, posar-se en la pell d’un dels personatges, disfressant-se de drac, d’ovella, de llop… I així, entendre els sentiments que tots els personatges experimenten als contes del PUC.

Per sempre recordarem Llutxent com el lloc on ens vam presentar davant de tanta gent, mentre dèiem: “de moment només és un projecte per treballar l’educació emocional… però molt prompte veurà la llum, i per això us volíem fer partíceps, per veure com el podem millorar…”.

I també recordarem les cares emocionades de les mares i els pares, dels xiquets i de les xiquetes, dels avis i les àvies quan s’han sentit protagonistes d’una experiència divertida però també compartida entre avis, pares i fills, fet que sembla tan difícil actualment.

Probablement, aquest paràgraf hauria d’haver estat al principi, doncs diuen que és al principi on s’escriu el que té més importància. Nosaltres no estem gens d’acord i trencarem aquesta norma. Volem concloure donant les gràcies, una i mil vegades, a l’escola Bonavista.

Gràcies a Eva, Patri, Fina, Sara, Raquel, Sayo, Reme, i molt especialment a Desa. És un luxe, i al mateix temps una esperança, saber que existeixen mestres que sortejant tantes dificultats segueixen creient que no hi ha res més important que l’educació.

Moltíssimes gràcies.

More...